onsdag 2 oktober 2013

VIktig manifestation 14 oktober


Den 14 oktober ordnas en viktig manifestation I Stockholm:
Solidaritet med utsatta troende i världen

CIvilminister Stefan Attefall, Anders Wejryd och ett antal andra kyrkoledare i Sverige kommer med. Tyvärr är jag på tjänsteresa men vill på detta sätt uppmärksamma fler i EFS på denne viktiga manifestation

Så här står det i inbjudan från Svenska missionsrådet och Sveriges kristna råd:

Under lång tid har vi levt med vånda och oro över hur troende minoriteter förtrycks och förföljs i länder där vi trodde på en arabisk vår. Vi lider med Syrien och vi lider med norra Afrika, den senaste tiden med fokus på Egypten. Nyligen kom nyheter om våldsamheter i Kenya och i Pakistan. Listan över länder där religionsfriheten kränks kan tyvärr göras längre med exempel som Indien och Nigeria.

Den 24 oktober infaller FN-dagen när vi påminns om grunden till världssamfundets gemensamma grundvärde; att alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter.

Det är dags att tala om att vi är bekymrade. Vi behöver stå upp för alla människors rätt till tro. Vi behöver understryka - och visa på - att religioner i sig inte är våldsamma eller kränkande. Därför inbjuder Sveriges kristna råd i samarbete med Svenska missionsrådet till fackeltåg och opinionsmöte den 14 oktober.

Har du möjlighet att vara med så var det. Be för detta!

1 kommentar:

  1. Jag säger som vid offentliggörandet av nobelpristagare i litteratur: ÄNTLIGEN !

    Anders Bergstedt

    SvaraRadera